Wat is marketing eigenlijk?

/Wat is marketing eigenlijk?

Wat is marketing eigenlijk?

Het woord marketing is tegenwoordig zeer populair. Je hebt er vast al wel iets over gehoord. Maar veel mensen hebben geen idee wat het eigenlijk inhoudt en wat de mogelijkheden ervan zijn. Het eerste waar ze aan denken, is reclame en verkoop. Dit zijn slechts een paar onderdelen van de marketing, het gaat namelijk veel verder dan dat. 

Marketing is overal: een poster in de stad, jouw naam op een colaflesje en Hema die trakteert op een gratis tompouce wanneer je jarig bent. Maar denk ook aan de overheid die informeert over bepaalde onderwerpen. Of dat je een bericht deelt op Facebook omdat je kans wil maken op dat ene mega vette gratis product. Wist je dat je als consument gemiddeld met 2900 marketinguitingen per dag geconfronteerd wordt? Ongelofelijk he? Dan wil je als bedrijf natuurlijk wel opvallen, zodat de doelgroep ergens in het bovenkamertje jouw marketinguiting toch opslaat. 

Waarom zouden bedrijven aan marketing doen?
Er zijn heel veel redenen om vandaag nog te starten met marketing. Bijvoorbeeld voor doelen als een betere naamsbekendheid, minder verloop van klanten of een hogere omzet. Ook voor non-profitorganisaties is marketing interessant, bijvoorbeeld om leden te werven of om geld in te zamelen voor goede doelen.

Medewerker marketing?  
Zoals we al eerder zeiden, is marketing meer dan alleen reclame en verkoop. Intern in een organisatie kan ook sprake zijn van marketing. Ze dienen dus goed te begrijpen wat de missie is en wat de kernwaarden zijn én ze moeten dat ook nog eens naar buiten toe uitstralen. Want ja, ze zijn immers het gezicht van het bedrijf. Door medewerkers persoonlijk te betrekken, ontstaat vanzelf de motivatie van binnenuit. Ook openheid en flexibiliteit naar het personeel toe is heel erg belangrijk. Coolblue is een voorbeeld van een uitstekende interne marketing. 

Marketing is dus een ontzettend brede term waar je alle kanten mee op kunt. Ben je ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Laat het ons weten! We helpen je graag om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Neem gerust contact op via info@ltkpartners.nl of via 06 42 99 55 41

By | 2020-05-17T15:58:30+00:00 mei 17th, 2020|
x

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid. Meer informatie over het privacybeleid leest u hier.

Ik accepteer Ik weiger