Wat vieren we met Pasen? En waarom al die eieren?

/Wat vieren we met Pasen? En waarom al die eieren?

Wat vieren we met Pasen? En waarom al die eieren?

Vandaag is het Goede Vrijdag. Maar wat is daar zo goed aan? Jezus werd immers gekruisigd… Hij stief voor de ‘menselijke zonden’, voor het ‘geestelijke kwaad’. Hierdoor kregen mensen die gelovig waren toegang tot God en hiermee ook tot de hemel. Best bijzonder toch?

Op zondag bleek dat de grote steen opzij gerold was en Jezus verdwenen was. Op eerste paasdag stond hij dus op uit de dood. We vieren eigenlijk het begin van een ‘nieuw leven’. Dat vieren doen we met eieren, die staan voor vruchtbaarheid. Men dacht ook echt dat het het land vruchtbaarder werd wanneer er eieren in gestopt werden. Natuurlijk hoopten de boeren hiermee op een goede oogst. Daarnaast staat het kuiken in het ei symbool voor Jezus die opstond uit zijn graf.

Nu we ons geheugen weer opgefrist hebben over Pasen, willen Leon, Celien en Tom van LTK u graag alvast een vrolijk Pasen wensen! Voor ons is het zelfs dubbel feest, aangezien onze Celien maandag ook jarig is.

By | 2020-04-10T21:46:46+00:00 april 10th, 2020|
x

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid. Meer informatie over het privacybeleid leest u hier.

Ik accepteer Ik weiger